CDN چیست؟معرفی CDN های رایگان

بازدید: 1095 بازدید

بعد از کشف اینترنت و گسترش استفاده از آن مسائل و مشکلاتی به وجود آمد که باعث افت کیفیت ارائه خدمات اینترنتی شد.بطور مثال همه‌ی افرادی که وب‌سایت دارند، یکی از دغدغه‌های‌شان سرعت بارگذاری محتوا برای کاربران اینترنتی است؛ پس بهتر است برای رفع این دغدغه بدانیم CDN چیست و چه کاربردی برای سایت ها دارد.

یکی از مهمترین عوامل این افت کیفیت شلوغ شدن اینترنت و بالا رفتن تعداد مصرف‌کنندگان و کاربران بود که باعث می‌شد درخواست‌ها به یک سایت یا منبع خاص به شدت افزایش یافته و این منابع و سایت‌ها عموما از دسترس خارج شوند؛ و وب‌سایتی که سرعت بالا آمدن بیش‌تری داشت، برنده‌ی چالش جذب مخاطب بود.

حال اگر به دنبال راهی برای افزایش سرعت سایت، بهبود تجربه کاربری و افزایش امنیت به صورت یکجا هستید، بهترین پیشنهاد استفاده از سیستم CDN یا همان “شبکه توزیع محتوا” است.

آنچه در این مقاله می‌خوانید:

مفهوم CDN چیست؟

در جواب سوال CDN چیست میتوان گفت؛ CDN مخفف Content Delivery Network می‌باشد که یک سیستم توزیع محتواست. در اصل CDN از یک دسته سرور تشکیل شده است که همگی آنها به صورت زنجیره ای به یکدیگر متصل هستند و مجموعه‌ای از سرورهایی است که برای ارائه‌ی محتوای تحت وب آنلاین، در مکان‌های مختلف جغرافیایی راه‌اندازی شده‌اند.

شبکه‌ی توزیع محتوا (distribution networks) در حقیقت امکان دسترسی به محتوای آنلاین را با بالاترین سرعت و کیفیت از نزدیک‌ترین نقطه‌ی جغرافیایی، فراهم می‌کند.

این شبکه‌ی توزیع محتوا در اصل مجموعه‌ای از سرورها در تمام جهان است که روی آن، یک نسخه از وب‌سایت شما، شامل تمامی متن‌ها و عکس‌ها و کدهای html و css و…، وجود دارد.

یعنی زمانی که یک کاربر بخواهد از هر طریقی به وب سایت شما وارد شود، به جای اتصال به سرور اصلی، به نزدیک ترین سرور CDN متصل شده و اطلاعات سایت را از آنجا دانلود کند.

بطور کلی اطلاعات سایت از سروری فراخوانی می‌شود که به موقعیت کاربر نزدیکتر باشد. بدین ترتیب سایت با سرعت بیشتری لود خواهد شد.

آشنایی با کاربرد CDN

همان‌طور که گفتیم کاربرد CDN امروزه در همه‌ی کسب‌وکارهای اینترنتی ضروری است. با استفاده از این شبکه‌ی محتوا می‌توانیم محتوای یک وب‌سایت را که شامل فایل‌های CSS، تصاویر، ویدیوها و فایل‌های جاوا اسکریپت است، برای استفاده‌ی عموم در سرورهای نزدیک توزیع کنیم.

کاربرد CDN در وب‌سایت موجب می‌شود تا سرویس‌های وب و برنامه‌های قابل‌اعتماد به‌سرعت برای کاربران نمایش داده شوند. محبوبیت خدمات شبکه‌ی توزیع محتوا (CDN) همچنان رو به افزایش است و امروزه بیشتر فعالیت وب‌سایت‌ها مانند ترافیک سایت‌های بزرگ و پربازدید ازجمله Facebook، Netflix و Amazon از طریق کاربرد CDN کنترل می‌شود.

کاربرد سی دی ان

 

مزایا و معایت CDN ها در چیست؟

مزایا CDN

  • افزایش سرعت بارگذاری و نمایش صفحات وب در سیستم کاربران به دلیل لود داده ها از نزدیک ترین CDN
  • به دلیل استفاده چندین نفر از سرورها و ترافیک های زیاد، این تکنولوژی هزینه بسیار پایینی برای استفاده دارد
  • چون بیشتر ارتباط ها به صورت غیر مستقیم و محافظت شده هستند، CDN باعث افزایش امنیت سایت ها میشود
  • نصب و راه اندازی ساده و آسان
  • افزایش میزان پهنای باند و کاهش مصرف ترافیک اصلی سرور هنگام استفاده از CDN
  • به عنوان یک راه کاری عالی برای جلوگیری از حملات DDoS به سرور سایت
  • افزایش رضایت بازدیدکننده از سایت که منجر به افزایش لود سریع سایت و کسب و کار شما می‌شود
  • افزایش میزان بهینه سازی سایت در موتورهای جستجو نظیر گوگل

معایب CDN

  • ❎ لحاظ کردن موقعیت‌های جغرافیایی
  • ❎ عدم کنترل مستقیم به دلیل تغییرات ایجاد شده طی یک بازه‌ی زمانی توسط ارائه دهنده‌ی سرویس شبکه
  • ❎ هزینه استفاده از شبکه‌های تحویل محتوا برای وب سایت‌های کوچکی که ترافیک کم دارند به صرفه نخواهد بود.

اما بطور کل استفاده از CDN برای سایت شما مشکل ساز نیست و حتی استفاده از آن نیز موجب بهبود سایت شما می‌شود (در صورتی که که بازدیدکننده های شما از موقعیت سرور دور هستند) چرا که در صورت استفاده از CDN نه تنها چندین فاکتور مهم برای سئو و بهینه سازی سایت را دریافت می کنید، بلکه قادر هستید تا امنیت و قدرت دامنه سایت خود را نیز بالا ببرید و با خیالی آسوده به فعالیت در سایت و بروزرسانی آن بپردازید.

اهمیت استفاده از CDN ها در سئو سایت

از نظر موتورهای جستجو، عامل سرعت بسیار مهم است. وقتی سرعت بارگذاری سایت شما بهبود پیدا کند، تکرار خزیدن‌ های گوگل در صفحات شما افزایش یافته و محتوای شما سریع‌تر ایندکس می‌شود. این مساله تاثیر زیادی در بهبود سئو و در نهایت رتبه سایت شما نزد موتورهای جست‌وجو دارد.

برای اطلاعات بیشتر درمورد هدف خزنده های گوگل می‌توانید مقاله “الگوریتم های گوگل چیست؟” را مطالعه نمایید.

یکی از بهترین راهکارهایی که در این بین برای بهبود سرعت وجود دارد، استفاده از CDN است. این سیستم با افزایش سرعت اتصال کاربر به سایت، میتواند باعث بهبود تجربه کاربری شده و علاوه بر آن ربات های موتور جستجو را خشنود کند. همینطور وجود CDN در سایت نه تنها روی سرعت اتصال اولیه، بلکه روی تمامی بخش های آن تاثیر دارد.

این یعنی از لود شدن تصاویر تا مشاهده یک ویدیو، همه و همه با کمک CDN با افزایش سرعت روبرو میشوند. این موضوع به شدت روی تجربه کاربری سایت و در ادامه برندسازی آن تاثیر دارد. دقت کنید که سرعت بالا باعث کاهش نرخ پرش سایت شده و از این طریق هم به سئو کمک میکند.

معرفی CDN های رایگان

در این قسمت از مقاله، قصد داریم شما را با چند نمونه از بهترین CDN های رایگان آشنا کنیم:

arvancloud

CDN arvancloud

 

arvancloud به عنوان یکی از  CDN های محبوب بین کاربران شناخته شده است، و دارای بسته‌ های متنوع و به صرفه‌ی ای می‌باشد که سرویس پایه آن بصورت کاملا رایگان می‌باشد.CDN ابر آروان با استفاده از پاپ‌سایت‌ های متعدد خود در نقاط مهم ترافیکی ایران و جهان در بیش از ۴۰ شهر، ۳۰ کشور و ۷ قاره، موقعیت جغرافیایی بازدیدکننده‌‌ی سایت را با بالاترین دقت تشخیص می‌دهد و محتوا را از نزدیک‌ترین نقطه به دست‌ کاربر می‌رساند. به این ترتیب، سرعت بارگذاری وب‌سایت شما به‌ شکل چشم‌گیری افزایش پیدا می‌کند.

CloudFlare

CDN cloudflareCloudFlare یک شبکه جهانی است که برای ایجاد امنیت، سرعت و … هنگام استفاده از اینترنت طراحی شده است و به عنوان یکی از بهترین سرویس دهنده های CDN محسوب می‌شود که سرویس رایگان این سایت مشکل تعداد زیادی از سایت ها را برای استفاده از CDN بدون پرداخت هزینه ای رفع می کند. CloudFlare با پشتیبانی از 115 سرور در مناطق جغرافیایی مختلف سرعت، قابلیت اطمینان و محافظت در برابر حملات اساسی DDoS را ارائه می دهد. لازم به ذکر است که فقط افزونه ی وردپرس کلودفلر دارای بیش از 200 هزار نصب فعال است.

 

Cloudinary

CDN Cloudinary

 

میلیون‌ها توسعه‌دهنده و هزاران کسب‌ و کار از API‌ های رسانه تصویری Cloudinary برای تقویت وب‌سایت‌ها و برنامه‌های تلفن همراه خود، برای آپلود برنامه‌ای ویدیو و تصویر، ذخیره‌سازی، تجزیه و تحلیل هوش مصنوعی، تبدیل‌ها، فشرده‌سازی، برش خودکار، طرح‌بندی‌های واکنش‌گرا، بهینه‌سازی موارد حیاتی وب استفاده می‌کنند.پس اگر شما دارای وب سایتی هستید که وابستگی زیادی به تصاویر دارد ( مثال خدمات عکاسی یا نمونه کارهای طراحی ) بارگیری تصاویر خود در یک سرور دیگر ایده خوبی است.

Incapsula

Incapsula CDN

 

ذخیره‌سازی محتوا، متعادل‌سازی بار، و failover را به صورت بومی در یک پلت‌فرم جامع برنامه وب و حفاظت از API (WAAP) قرار می‌دهد، بنابراین برنامه‌های شما به‌طور ایمن در سراسر جهان تحویل داده می‌شوند.

Incapsula نیز در مقابله با حملات DDoS عملکرد خوبی را در مقایسه با دیگر رقبایش داشته است. تکنولوژی ارائه‌شده توسط شرکت Incapsula مجهز به دیتابیس بسیار دقیقی حاوی آدرس‌های آی‌پی مربوط به پروکسی‌های مشکوک است. همچنین قابلیت تشخیص بررسی رفتار کاربران و ربات‌ها و همچنین شناسایی به اصطلاح Scraper را در وب‌سایت دارا است. این ویژگی در صورتی که شما یک فروشگاه اینترنتی داشته باشید بسیار مفید خواهد بود.

Incapsula در وردپرس نیز از محبوبیت بالایی برخودار بوده و اگر شما از سیستم محبوب وردپرس استفاده می کنید یک افزونه کاربردی نیز برای این سرویس طراحی شده که می توانید این افزونه را در مخزن وردپرس دریافت نمایید. Incapsula نیز به دلیلی عملکرد خوب خود به عنوان یکی از بهترین CDN های رایگان شناخته شده است.

جمع بندی

در این مقاله درمورد اینکه CDN چیست و چه مزایا و معایبی دارد  صحبت کردیم. پس اگر شما مالک وبسایتی هستید و از سراسر جهان بازدید کننده دارید، داشتن CDN ضروری است. سی دی ان سرعت سایت شما را افزایش می‌دهد، به شما در کسب رتبه بهتر در گوگل کمک می‌کند و در نهایت، تجربه کاربری مثبتی را برایتان رقم می‌زند. شبکه توزیع محتوا راهکاری برای حل مشکل مسافت کاربر و سرور یک وبسایت است و به‌ راحتی می‌تواند این نقص را برطرف کند.

برای مطالعه راه کار های دیگر افزایش سرعت سایت، پیشنهاد ما مطالعه‌ی مقالات زیر است:

 

ادامه مطلب