اگر با دنیای اینترنت سر و کار دارید حتما نام ورد پرس را شنیده اید اما ممکن است با ماهیت آن آشنا نشده باشید و اطلاعاتی از اینکه وردپرس چیست نداشته باشید. یا همچنین اگر قصد راه اندازی یک وب سایت و ورود به دنیای شگفت انگیز وردپرس و وب سایت ها را دارید، اما اطلاعات جامع و کاملی درباره وردپرس ندارید، با ما باشید تا در این قسمت از مطلب آموزشی آشنایی با وردپرس با این موارد آشنا گردید:
- ماهیت وردپرس چیست
- تاریخچه وردپرس
- ویژگی انعظاف پذیری وردپرس
- امکان سفارشی سازی وب سایت با استفاده از وردپرس
- قابلیت افزونه های وردپرس
- و توابع وردپرس
معرفی وردپرس به زبان ساده
به بیان ساده وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای سایتساز میباشد.
از آنجائیکه این سیستم مدیریت محتوا دارای انعطاف پذیری و قابلیت های فراوان و گوناگون میباشد، با استفاده از آن سیستم میتوانید انواع گوناگونی از وب سایت و وبلاگ ها را راه اندازی کنید. اگر قصد راه اندازی وردپرس را دارید آخرین نسخه از وردپرس را دانلود کرده و با تهیه هاست مناسب اقدام به نصب و راه اندازی آن نمائید.
برای آموزش بیشتر میتوانید مطلب آموزشی نحوه نصب وردپرس بر روی هاست سی پنل را مطالعه کنید.
وردپرس برای حرفه ای ها
وردپرس با استفاده از زبان برنامه نویسی PHP ساخته شده و توسط MYSQL پشتیبانی میشود.
اگر جزو آن دسته افرادی هستید که در دنیای وب حرفه ای به شمار میآیید و به بیان علمی قصد آشنایی با وردپرس را دارید باید بگوئیم وردپرس عبارت است از یک سایت ساز متن باز و رایگان تحت وب که در دسته CMS ها، (Content Management System) قرار دارد. وردپرس در درسته نرم افزارهای دنیای آزاد قرار دارد یعنی اگر با برنامه نویسی و یا کدنیسی آشنایی کافی داشته باشید، قادر خواهید بود تا با استفاده از وردپرس، وب سایت شخصی سازی شده خود را داشته باشید.
این سیستم منعطف به شما اجاره خواهد داد تا به دلخواه، سایت خود را طراحی و پیاده سازی نمائید.
تاریخچه وردپرس
مت مولنوگ پایهگذار وردپرس است که در 27 می 2003 آن را به صورت رسمی عرضه کرد.
این نرم افزار متن باز در ابتدا مورد استقبال فراوان وبلاگ نویسان برای نوشتن وبلاگ قرار گرفت؛ اما چند سال پس از انتشار وردپرس و انجام به روزرسانی های مختلف بر روی آن، با حفظ ویژگی انعطاف پذیری، توانست جایگاه خود را علاوه بر وبلاگ، در وب سایت ها نیز پیدا کند.
امروزه با استفاده از افزونه ها و طراحیهای اختصاصی در قالب ها، هرنوع وبسایتی با آن راه اندازی میشود.
انعطاف پذیری وردپرس
انعطاف پذیری وردپرس این امکان را به شما میدهد که پساز نصب و راهاندازی، ظاهر آنرا به دلخواهخود تغییر دهید.
برای این کار میتوانید از بخش نمایش -> پوستهها اقدام به اعمال تغییرات ظاهری سایت خود کنید. اگر میخواهید بیشتر بدانید که قالب وردپرس چیست میتوان گفت که پوسته ها و یا همان قالب وردپرس ( WordPress theme ) شامل طرح ظاهری وبسایت میباشد که میتوانید با استفاده از زبانهای مختلف برنامه نویسی ( Css، بستههای فونت آیکون و… ) از ظاهری بهروز در آن استفاده کنید.
قالب های رایگان وردپرس فراوان و در دسترس هستند که میتوانید آن ها را در اینترنت به راحتی بیابید.
سفارشی سازی سایت با وردپرس
پس از انتخاب قالب وردپرس، میتوانید با تغییر در چیدمان المانهای آن سایت سفارشی خود را داشتهباشید.
المان های مختلف همچون نمایش بخشهای دستهبندی، آخرین مطالب و… میباشند که به دلخواه شما قابل نمایش در وب سایت شما خواهند بود. سایت رسمی وردپرس ( wordpress.org ) منبع کامل و جامعی از انواع قالبها و پوستههای وردپرسی است که میتوانید در آن اقدام به جستجوی هرگونه قالب وردپرس همچون خبری، فروشگاهی، شخصی، شرکتی و… کرده و از آنها استفاده کنید. این منبع وردپرسی مخزن وردپرس نیز نامیده میشود.
برای دسترسی به مخزن وردپرس میتوانید به آدرس wordpress.org/themes مراجعه کنید.
قابلیت افزونه ها در وردپرس
با استفاده از افزونه ها میتوانید هر بخش دلخواه دیگری را به وردپرس برای موارد گوناگون اضافه کنید.
نام دیگر این افزونه ها، پلاگین میباشد که میتوان آن ها را به عنوان بسته های نرم افزاری کوچکتر در نظر گرفت که با اضافه شدن به وردپرس، به عنوان نوعی مکمل عمل کرده و هرکدام وظیفه خاصی را در ایت به عهده میگیرند. افزونه های وردپرس هم همچون قالب های آن به صورت رایگان موجود میباشند و در سایت رسمی وردپرس نیز میتوان انواع گوناگون آن را یافت.
برای دسترسی به مخزن افزونههای وردپرس به آدرس wordpress.org/plugins مراجعه کنید.
توابع وردپرس
افزونهها و قالبهای وردپرس برای نمایش اطلاعات پویا در سایت از توابع وردپرس استفاده میکنند.
برای توضیح بهتر اینکه توابع ورپرس چیست میتوان گفت در واقع آن ها یک سری کدهای برنامه نویسی php میباشند. اطلاعات پویا نیز اطلاعاتی هستند که در پایگاه داده وردپرس قرار دارند که از جمله آنها میتوان به محتوا، برچسب ها، دستهبندی ها و.. اشاره کرد که با قرار دادن تابع وردپرس مربوطه در قالب و یا افزونه وردپرس میتوان آنها را فراخوانی کرده و در سایت و صفحات گوناگون نمایش داد. بخشی از این توابع به صورت پیشفرض در وردپرس قرار دارند و بخشی دیگر نیز با کدنویسی در قالب و افزونه وردپرس نقابل ایجاد شدن میباشند. در طراحی قالب و افزونه وردپرس ، اولین گام ضروری آشنایی جامع و کامل با توابع پیشفرض موجود در وردپرس میباشد تا بتوانید در طراحیهای خود از آنها استفاده کنید.
کلیه توابع در آدرس codex.wordpress.org موجود بوده و برای طراحی افزونه و قالب سفارشی میتوانید از آن استفاده کنید.
برای آشنایی بیشتر با دنیای وردپرس به بلاگ سایت مراجعه نمائید.
2 پاسخ به “وردپرس چیست”